És obvi que la valoració de l’immoble és l’acció més important a l’hora d’iniciar la venda de la vostra propietat immobiliària. Però abans de res, definim qué entenem per valor:

“Quan parlem de valor d’un bé, sigui de la naturalesa que sigui, ens referim al preu que un comprador està disposat a pagar lliurement per adquirir-lo”.

És a dir, la valoració que es faci de l’immoble ha de ser suficientment acurada per trobar un comprador que consideri que el preu és l’adequat per comprar o el que és el mateix, que és un preu “de mercat”. Un propietari pot posar el preu que vulgui al seu immoble i el pot publicar als portals immobiliaris que vulgui. Un altre tema serà trobar a un comprador disposat a acceptar un preu fora de mercat.

Aquest és un dels motius bàsics pels quals el preu ha de ser adequat. Un immoble a la venda a un preu de mercat augmenta exponencialment les seves possibilitats de ser venut. Podeu pensar que és clar, quan més baix sigui el preu abans es trobarà un comprador, però no estem parlant d’això. Parlem de trobar un preu adient en relació a les característiques i situació de la propietat.

Tots coneixem eines i serveis on line que permeten valorar les propietats en escassos minuts. De fet són de gran ajuda per disposar d’una primera valoració aproximada i s’han de prendre com el que són, aproximacions. En el preu d’un habitatge hi ha un alt nombre de variables tangibles i tambè intangibles i és aquí on el paper de l’assessor immobiliari torna a ser essencial, ja que és ell qui coneix tots els aspectes que s’han de tenir en compte per fer una correcta valoració. A més de les característiques de l’immoble i el seu estat, s’han de conèixer el preu mitjà del metre quadrat de la zona on està situat, el nivell de demanda d’aquesta zona, els habitatges semblants que estan a la venda, els preus a què s’estan venent i molt més important, els preus finals de les vendes en els últims mesos.

El coneixement experiencial de l’assessor immobiliari, que dia a dia està en contacte tant amb clients que volen vendre com amb clients que volen comprar, li permet determinar amb molt detall  les seves valoracions i el fa necessari en aquesta tasca per  aconseguir una venda àgil i satisfactoria.

Podeu descarregar-vos gratuïtament la nostra Guia del Venedor, on trobareu consells molt interessants que poden clarificar-vos i solucionar dubtes anvers el procés de venda. Si esteu pensant a vendre la vostra propietat, per nosaltres serà un plaer assessorar-vos en aquest aspecte i en tots aquells relacionats amb la seva venda.

Compártelo: