L’any 2007 es va iniciar una remodelació integral del barri La Vila de Martorell i l’Ajuntament ha donat per finalitzades les obres amb un cost total de 12’5 milions d’euros.

Aquestes obres de renovació han servit per mantenir el nucli històric i per recuperar la vida a un barri que s’estava devaluant. Com a agència immobiliàriade Martorell, percebem un augment de demanda d’habitatges a la zona, la seva importància històrica torna a tenir en compte a l’hora de triar un immoble.

Com tota renovació urbana, aquesta té un impacte directe en la qualitat de vida dels veïns. El barri es revaloritza i les millores s’observen amb l’obertura de nous comerços. La il·luminació ha millorat i les voreres són més còmodes, de nou hi ha més vida al carrer i la gent vol viure aquí una altra vegada. S’ha redissenyat la via pública per tornar a convertir-la en un lloc de trobada, en un carrer viu i dinàmic on la gent passeja i resulta més fàcil accedir als serveis.

 

La revalorització del barri antic de Martorell

Després de 10 anys d’obres, aquestes conclouen amb una renovació del barri on es barregen edificis nous i antics, l’arbrat i la jardineria donen color als carrers i la senyalètica facilita la vida en aquesta zona. Les tradicions es mantenen, a la plaça de la Vila es realitza el pregó de la Festa del Most, pels carrers del barri desfila el carro de les portadores amb raïm, el vi i el cava. Aquest any, amb la renovació acabada, els veïns podran gaudir plenament de les seves festes.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, va explicar que “s’han creat més espais públics, reurbanitzat els carrers, generant carrers i passatges amb prioritat invertida i això el que ha fet és que la Vila s’hagi rehabilitat en el seu conjunt“. A més, ha apuntat, “hem rebut la felicitació per part dels representants de la Generalitat perquè hem estat un dels pocs municipis que hem culminat el 97% del pressupost inicial“.Amb aquestes dades es confirma la promesa de l’administració per millorar el barri i s’aconsegueix que la percepció que els martorellencs tenien del barri hagi millorat.

Aquestes dades demostren l’interès de seguir millorant el barri, quan el projecte va començar el 2006 vivien a La Vila 3.218 habitants, actualment són 4.562. El nucli antic de Martorell va recuperant a poc a poc el dinamisme que va tenir fa uns anys.

 

Font: https://mas-ediciones.e-noticies.es/martorell-invierte-en-dos-de-los-barrios-mas-degradados-108042.html

Compártelo: